MEB 2. dönem 2. yazılısı öncesi örnek soru kitapçıklarını yayınladı


MEB, 2. dönem 2. ortak sınav tarihlerinde değişiklik yaptığını açıkladı. Buna göre, 8. ve 12. sınıf öğrencilerinin sınavları bir hafta öne çekildi ve 20 Mayıs – 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacak. İlk olarak 27 Mayıs – 7 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılacağı açıklanan sınavlar, YKS ve LGS sınavları nedeniyle öne alındı.

8. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilecek “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav” 2 Haziran 2024 tarihinde yapılacak. 12. sınıf öğrencilerine yönelik “Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)” ise 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak. Bu sebeple, bu sınıflardaki öğrencilerin 2. dönem 2. yazılı sınavları 20 Mayıs – 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek.

ÖRNEK SORULAR YAYINLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı, 2. dönem 2. yazılı sınavlara ilişkin örnek soru kitapçıklarını her sınıf düzeyi için hazırlayarak öğrencilerin erişimine sundu. Ayrıca, soruların çözüm videoları da yayınlandı. Bu videolar, öğrencilerin yazılı sınavlardaki sorulara nasıl cevap vermeleri gerektiğine dair rehberlik sağlıyor.

ÖRNEK SORU KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYIN

Öğretmenlere sınav uygulamalarında yardımcı olacak bu örnek sorular, aynı zamanda öğrencilere sınav pratiği yapma imkanı sunuyor. Eğitim kurumları, il sınıf ve alan zümreleri tarafından hazırlanan konu ve soru dağılım tablolarına uygun şekilde, açık uçlu veya kısa cevaplı sorular içeren sınav soruları hazırlayacak.

6. VE 9. SINIF SINAV ÖRNEKLERİ

Öğrenciler ve veliler, MEB’in resmi internet sitesi olan “odsgm.meb.gov.tr” adresinden 6. ve 9. sınıf 2. dönem 2. yazılı sınavlarına ait örnek soruları ve konu dağılımlarını takip edebilirler. Bu kaynaklar, sınav hazırlık sürecinde önemli bir rehber olarak hizmet veriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir